לתיאום פגישה וסיור באולם התצוגה לחץ כאן EN תפריט

פנטהאוז תל אביב – דנה אוברזון

Don't go up

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: אדר' דנה אוברזון• אדר' עודד לויתן • אדר' עפרה גולדברג' צילום: איתי בנית

קומה אחת, שתי דירות ושלושה מעצבים שיצרו מרחב מרהיב למגורים, אותו עוטפת מרפסת היקפית ובריכה המחוברת לגג שמכניסה נופך אקזוטי לחלל. לבקשת הדיירים ובהתאם לאופי החלל השאיפה בחלוקת הפנים היתה לייצר מרחב מגורים בחלל פתוח המפיק את המרב מהנוף ומכיווני האוויר המאפיינים את הדירה.

המרפסת ההיקפית החובקת את הדירה, משקיפה על פארק הירקון ומשתרעת לכל אורך החלל הציבורי של הפנטהאוז הכולל מטבח, פינת אוכל, סלון וחדר משפחה. וכך גם המטבח אשר תוכנן בפתיחות מירבית כלפי הנוף ממערב ובו שולב חלון מהרצפה עד התקרה ומזין את החלל באור טבעי בוהק. הנוף הנשקף מהחלון משלים
את חזית המטבח העשויה נירוסטה ועץ אגוז והנוף ומהווה כמעין חומר נוסף המשלים את פלטת הצבעים בחלל. בתכנון המקורי של הדירה גרם המדרגות המוביל אל הגג תוכנן באזור חדרי השינה.

"ההחלטה להוציא את גרם המדרגות מהאזור הפרטי אל האזור הציבורי של הבית היתה די אוטומטית ואחת ההחלטות התכנוניות הראשונות עוד בשלב סיעור המוחות",מספרת דנה אוברזון ומוסיפה, "מיקמנו את גרם המדרגות לאורך התכנית ויצרנו פיר חדש עם קיר קונסטרוקטיבי שהוא גב לסלון ולפינת האוכל.  הטיפול בפיר גרם המדרגות הניע את הפיתוח העיצובי של הפנטהאוז כולו. במקום לחפות את הקיר בחיפוי או לתכנן עליו ספריה, החלטנו להציג אותו כמו שהוא ויצרנו ממנו סיפור.  השתמשנו במסת הקיר כקנבס לבן עליו יהיו מוצגות יצירות אמנות מהאוסף הפרטי של המשפחה".

"הקיר הלבן מתחבר לשפה העיצובית בסגנון Mid-century modern שמשלבת חומרים; חיפוי עץ אגוז, זכוכית וברזל טבעי לצד ריהוט שנבחר בקפידה. הדירה
החשופה אל העיר מרוצפת באריחי אבן גרניט קיקה אפורה שנבחרו באבני טל. הייחודיות שבאבן היא שגווניה משתנים בהתאם לאור הטבעי וכך היא משתלבת
ויוצרת נראות חדשה בכל פעם מחדש. ריצוף האבן ממשיך אל המרפסת וכך מכניס את החוץ פנימה, ולהיפך", מוסיפה אוברזון.

גרם המדרגות חופה גם הוא בגרניט קיקה, בפרטי חיבור בגרונג. האבן עברה עיבוד ייחודי לקבלת טקסטורה שרופה/ מוברשת.
חדר המשפחה צופה אל הסלון והמטבח אך נהנה מאינטימיות על ידי דלתות ברזל וזכוכית. בגב חדר המשפחה תוכננה ספריית ברזל עם גב עץ אגוז ועליה מוצגים
פריטים של המשפחה לצד יצירות אמנות וספרים.

בסוויטת המאסטר הגבולות בין פנים לחוץ מטשטשים. החדר מתוכנן באופן הפונה אל הנוף ובשפה חומרית של זכוכית פסים, ברזל טבעי ופרקט עץ אלון שנבחר גם הוא באבני טל מכניסים תחושה של חמימות ביתית.

תקרת פיר גרם המדרגות העולה אל הגג היא השמיים. סקיילייט חשמלי נפתח באופן אופקי בשלמותו מתחת לריצוף הדק ומחבר את הקומה הראשית אל מופע פנורמי של העיר תל אביב. הנוף האורבני משתקף על פני המים שבבריכת הנירוסטה הארוכה באורך 20 מטרים. "בעלי הבית הם אנשים ששחייה היא תשוקה בשבילם והבריכה שנראית נצחית, מותאמת להם אישית", מספרת אוברזון "בריכה באורך כזה בהחלט יוצאת דופן כשהיא על גג ועונה על דרישת דיירים לאפשר ספירה מדויקת של בריכות".

 

 

הרשמה לסיור חומרים