לתיאום פגישה וסיור באולם התצוגה לחץ כאן EN תפריט

בית בשרון – לב גרגיר אדריכלים

אדריכלים: לב גרגיר. אדריכלות נוף: איתמר עיצוב בנוף צילום: עמית גירון

ככה התחלנו: נתוני הפתיחה של הפרויקט הזה היו מאתגרים אבל גם נעימים שווים במיוחד –

המגרש  – דונם צר וארוך שחזית אחת שלו נושקת לכביש סואן והשניה – בתוך שכונת מגורים פסטורלית.

הלקוחות– מהחלומות. זוג כייפי, כאלה שבא לך לבלות איתם או להתארח אצלם, עם סגנון וטעם אישי, ועם אהבה גדולה לחומרים ולפרטים.

התקשורת – מהרגע הראשון זורמת. הרגשה שאנחנו ב"אותו ראש", ושיהיו בינינו הקשבה הדדית ואמון.

מה צריך? מה רוצים? (או פשוט: פרוגרמה כמותית ואיכותית)

בית למשפחה צעירה עם ארבעה ילדים

בית מארח, פתוח, חם, שוקק חיים, כייפי ומזמין

קשר עם החוץ בכל פינה בבית

פרטיות מקסימלית ליחידת ההורים לצד אזורי מפגש רבים וכייפיים

בית שבו "הכל מותר" ותפיסת עולם ש"הכל אפשרי".

החלטות תכנוניות

ללכת עם האורכיות של המגרש ולא לנסות "לרבע" אותו.

חלל המגורים ויחידת ההורים יפנו לשכונה השקטה ואגף הילדים ימוקם בסמוך לכביש.
בהתאמה – ניצול שטחי החוץ ופיתוח הנוף של המגרש.

רב הבית יהיה שטוח ובקומה אחת, קומת הקרקע. יחידת ההורים תמוקם בקומה העליונה. מבואה פתוחה בגלריית יחידת ההורים תפנה לחלל המגורים. ויחידת משפחה (ספרייה, חלל קולנוע , יצירה ומשחקים) תמוקם במרתף.

חדרי הילדים כולם יהיו פתוחים לגינה, דרך מרפסת ארוכה שתלווה את כל אגף הילדים.

החלטות עיצוביות

בית "נקי וחם". עיצוב חזיתות, חללים ומעטפת בקווים ארוכים ואופקיים.

עיצוב הפנים אקלקטי, אישי, שגם בו "הכל מותר". חיבורים בין עולמות השראה, אוספים, חומרים ופרטים. עיצוב כזה שיאפשר לבני הבית לבטא את עצמם, על טעמם ונטיות ליבם.

בחירת חומרי גמר טבעיים-כל המפלסים חופו בריצפת פרקט אלון מעושן ברוחבים משתנים המדגישים את אורכיות החלל.

המטבח עשוי חזיתות אלומיניום בגוון מתכתי-מעונן שמשנה אופיו בשעות השונות של היום. ה"נמוכים" בגימור בטון בהיר. בגב המטבח – מזווה פעיל שמקושר אליו בחזית רשת מתכת. מחשבה רבה הושקעה בפיתוח השטח עליו הופקד איתמר (איתמר עיצוב בנוף).

שביל כניסה שממקד את המבט בדלת גבוהה שנמצאת ב"חיבור" בין הגושים. אלמנט מים מלווה את ההליכה וחוצץ את שביל הכניסה מגינת הילדים.

לגינה של חלל המגורים – בריכה מאבן בגווני ירוק בקבוק שנראית יותר כמו לגונה ומשתלבת בירוק. משטח הישיבה המוגבה ממפלס הבריכה רוצף באבן ליים-סטון בהירה שמגדירה ומבדלת אותו מהאזור ה"פראי" והירוק שסביב הבריכה.

המשטח המוגבה הארוך שמלווה את היציאה מחדרי הילדים רוצף באריחי בטון של RO, בטקסטורות מגוונות שיחד עם הפרגולה מייצרים משחקיי צללים מגוונים.

 

 

OUR NEWSLETTER

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו חשיפה למניפת חומרים ולוחות השראה היפים והעדכניים ביותר בעולם העיצוב והאדריכלות.

    הרשמה לסיור חומרים